Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-03@11:08:05 GMT

هر تلگرامی،‌ تلگرام نیست!

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۰۶۲۵۰

هر تلگرامی،‌ تلگرام نیست!

ایتنا - در این وانفسای تبلیغات اپلیکیشن‌هایی که ادعا می‌کنند نسخه‌های غیرقابل فیلتر تلگرام هستند، اعتماد کردن می‌تواند برایتانگران تمام شود!

با شروع فیلترینگ تلگرام شاهد انتشار تعداد زیادی از فایل‌ها و اپلیکیشن‌ها در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی هستیم که ادعا دارند نسخه‌های دیگر تلگرام هستند که غیرقابل فیلتر است و یا وی‌پی‌ان و فیلترشکن‌های قوی‌اند که مانع از مسدودسازی این شبکه اجتماعی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش سرویس اخبار تکنولوژی از ایسنا، کارشناسان به کاربران هشدار دادند که به هیچ عنوان فریب این دست تبلیغات را نخورده و از نصب این گونه نرم افزارها و اپلیکیشن‌ها خودداری کنند، چرا که این نرم افزارها و اپلیکیشن‌ها بدافزارهای مخرب و جاسوسی هستند.

بر این اساس با دانلود و نصب این اپلیکیشن‌ها، سرقت ازاطلاعات ذخیره شده بر روی گوشی همراه و یا سیستم‌ها صورت می‌گیرد و اطلاعاتی مثل عکس و یا اطلاعات بانکی ذخیره شده در  حافظه آن‌ها به راحتی از سوی مجرمان سایبری به سرقت می‌رود.

متاسفانه برخی از این اپلیکیشن‌ها و فایل‌ها قابلیت فعال کردن میکروفن سیستم‌ها از راه دور را نیز دارند که در پی این امر شاهد نقض حریم خصوصی افراد از سوی مجرمان سایبری خواهیم بود.

نحوه فعالیت این بدافزارها به گونه‌ای است که کاربر به راحتی  متوجه این سرقت‌ها نمی‌شود؛ این فایل‌ها و اپلیکیشن‌ها از نوع حملات بلندمدت و پنهان هستند که به مرور اطلاعات ذخیره شده بر روی سیستم‌ها را به سرقت می‌برند و طبق اطلاعات سایت پلیس فتا، بعد از چند ماه و سوء‌استفاده از عکس، فیلم‌ها و اطلاعات ذخیره شده برروی سیستم‌ها شاهد شکایت کاربران در مراجع قضایی هستیم که اطلاعات آن‌ها به سرقت رفته و از این اطلاعات سوءاستفاده شده است.

بررسی و آنالیز برخی از این فایل‌ها و اپلیکیشن‌ها در بخش فنی پلیس فتا آغاز شده و موارد مشکوک آن استخراج شده است و در حال حاضر به دنبال منشاء انتشار این فایل‌ها و اپلیکشن‌های مشکوک هستند.

انتشار این دست فایل‌ها و اپلیکشن‌های آلوده در وقوع زلزله غرب کشور نیز روی داد که با تبلیغ انتشار اپلیکیشن‌های اطلاع رسانی سریع از اخبار زلزله و یا کمک به زلزله زدگان بودیم که متاسفانه برخی افراد فریب خورده و اقدام به دانلود و نصب این فایل‌ها و اپلیکیشن‌ها کرده بودند و اطلاعات آنها بدون این‌که خود متوجه شوند به سرقت رفته بود.

بر این اساس به کاربران تاکید شده که حتما برای دانلود هرگونه نرم افزار و اپلیکیشن از سایت‌ها و منابع معتبر اقدام کنند و به هیچ عنوان فریب این دست تبلیغات دروغین را نخورده و این قبیل فایل‌ها و اپلیکیشن‌ها نامطمئن را دانلود و نصب نکنند.  

منبع: ايتنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۰۶۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبرداری دریافت وام در کانال تلگرامی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، سرهنگ حسن ابوالحسینی گفت: در پی شکایت یک شهروند یزدی به پلیس فتا مبنی بر کلاهبرداری دریافت وام، موضوع در دستور کار کارشناسان این پلیس قرار گرفت. 

وی ادامه داد: در تحقیقات اولیه مشخص شد شاکی با مشاهده کانال تلگرامی دریافت وام بدون ضامن، مبلغ یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال به شماره حساب اعلام شده واریز کرده و پس از آن وی دیگر جواب شماره تلفن داده نشد. 

رئیس پلیس فتا افزود: با انجام تحقیقات بیشتر و اقدامات پلیسی توسط کارشناسان این پلیس، متهم که در یکی از استان‌های غرب کشور ساکن بود، شناسایی شد و با هماهنگی مقام قضایی به پلیس فتای استان یزد انتقال یافت. 

ابوالحسینی خاطرنشان ساخت: متهم در مواجهه با مستندات و مدارک جمع‌آوری شده از سوی کارشناسان ضمن اقرار به جرم خود، اعتراف کرد که با درج آگهی در شبکه‌های اجتماعی با موضوع وام بانکی، از شهروندان کلاهبرداری می‌کرده است. 

وی هشدار داد: برای دریافت وام حتما به بانک مراجعه کرده و به هیچ عنوان به تبلیغاتی که شبکه‌های اجتماعی می‌شود اعتماد نکنند، چرا بانک‌ها هیچگونه تبلیغاتی در فضای مجازی برای فروش وام یا تسهیلات بانکی ندارند و این تبلغات از سوی کلاهبرداران منتشر می‌شود. 

رئیس پلیس فتا از شهروندان خواست هشدار‌های پلیس فتا را جدی گرفته و در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی یا پیام رسان‌های موبایلی مراتب را از طریق نشانی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • رهاسازی «مرکاپتان» سرقت شده باعث بوی نامطبوع در بندرترکمن بود
  • کلاهبرداران در کمین سرقت اطلاعات شخصی و بانکی افراد
  • قابلیت قدیمی تلگرام به اسنپ‌چت رسید!
  • کمربند ایمنی را ببندید تا زنده بمانید! (عکس)
  • قابلیت جدید واتساپ که حتی تلگرام هم آن را ندارد!
  • ۶ سال زندان برای هکری که اطلاعات ۳۳ هزار بیمار را سرقت کرد
  • امروز با نیما یوشیح: آی آدم‌ها که روی ساحلِ آرام در کار تماشایید! (+فایل صوتی)
  • پاسخگویی به پرسش ‎های مشترکین در سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات
  • قیمت آپارتمان در محدوده «تهران قدیم»
  • کلاهبرداری دریافت وام در کانال تلگرامی